Адвокат Річард Хоруелл, який представляє британське слідство у справі про вбивство Олександра Литвиненка, звинуватив російську владу в причетності до отруєння колишнього офіцера ФСБ.

"У той чи інший спосіб російська держава брала участь у вбивстві Литвиненка", - констатував пан Хоруелл у своїй фінальній заяві на слуханнях у Високому суді Лондона, повідомляє ВВС.

Юрист пояснив, що під висловом "у той чи інший спосіб" він має на увазі, що у російської влади був не один, а багато мотивів бажати смерті Олександру Литвиненку, і його вбивство не могло статися без участі державних органів Росії.

Читайте також: Соратник Нємцова присмерті через отруєння

У безпосередньому виконанні злочину Річард Хоруелл звинуватив колишнього співробітника ФСБ, нині депутата Держдуми Росії - Андрія Лугового, а також російського підприємця Дмитра Ковтуна.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Навіть гарячі прихильники конспірології не могли не визнати, що сліди полонію пов'язують Литвиненка тільки з Луговим і Ковтуном", - пояснив адвокат.

За його словами, слідство вважає, що докази повністю доводять вину Лугового і Ковтуна, тоді як ніяких суттєвих доказів про можливу причетність до злочину інших осіб слідством не виявлено.

Дмитро Ковтун і Андрій Луговий відкидають звинувачення на свою адресу. Російська влада також неодноразово заперечувала причетність до злочину.

Відкриті слухання у справі про вбивство Литвиненка завершаться 31 липня виступами адвоката сім'ї Литвиненка Бена Еммерсона і радника дізнання Робіна Тама.

Олександра Литвиненка отруїли радіоактивним полонієм 1 листопада 2006 року. Він помер у лікарні через три тижні.