Росія відмовилася обміняти демонтовані радянські пам'ятники Вільнюса на історичні цінності та документи Литви.

Про це повідомляє ru.delfi.lt

Проте посол Росії в Литві Олександр Удальцов заявив, що жодних звернень до мера Вільнюса він не направляв.

"Ідею обміну зазначених скульптур на історичні цінності та документи Литви, що є в Росії, вважаю абсурдною, бо твори мистецтва є невід'ємною частиною культури та історії самої Литви", - заявив він.

Дипломат передав лист міра Вільнюса "Ліги молоді Псковської області" з пропозицію викупити пам'ятники і встановити їх у Пскові. Він заявив, що серед молоді знесення пам'ятників викликало неабиякий резонанс.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Удальцов аргументував можливу відмову від пам'ятників. Чиновник наголосив, що ці скульптури створені безпосередньо в Литві, їхніми авторами є видатні литовські скульптори, зокрема такі як Мікенас, Пундзюс, Вайвада. Також вони включені до Реєстру культурних цінностей Литви.

Читайте також: Росія привласнила перемогу в Грюнвальдській битві 1410 року (відео)

Він вважає, що вони повинні залишатися в Литві.

Нагадаємо, що мер Вільнюса Ремігіюс Шімашюс заявив, що отримав прохання як мера міста Совєтськ Миколи Воіщева, так і посла РФ в Литві А.Удальцова передати скульптури Росії.

Із так званого Зеленого мосту у Вільнюсі скульптури знялитиждень тому, експерти попередили, що вони в аврійному стані.