Київська міська державна адміністрація виявила порушення в діяльності на 26,4 млн гривень комунальним підприємством "Київський метрополітен" за результатами аудиту фінансово-господарської діяльності підприємства за 2013-2014 роки.

Про це сказано у звіті підприємства, опублікованому на сайті КМДА.

Сума збитків у результаті здійснення неефективних управлінських рішень становить 57,7 млн гривень.

У тому числі, недоліки, які призвели до втрати 44,4 млн гривень і до виникнення ризиків втрат фінансових і матеріальних ресурсів у сумі 13,3 млн гривень.

Під час аудиту було виявлено низку порушень при прийнятті метрополітеном будівельно-монтажних робіт, у тому числі завищення вартості робіт на 2 млн гривень.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Під час дослідження питання закупівлі метрополітеном вагонів у ЗАТ "Вагонмаш" (ВАТ "Метровагонмаш", Росія) за рахунок кредитних коштів, наданих Європейським банком реконструкції й розвитку, було встановлено низку порушень, які призвели до 1,99 млн гривень зайвих витрат і до недоодержання 4,97 млн гривень за ненарахування штрафних санкцій за несвоєчасну поставку вагонів.

Читайте також: У збанкрутілих банках знайшли порушень на 112 млрд гривень

Крім того, підприємством, при наявності затверджених 10 штатних одиниць юридичного управління, здійснені видатки в сумі 93,4 тис. гривень на юридичні послуги за договорами, діяльність яких збігається з посадовими обов'язками працівників юридичного управління.

Як повідомляло агентство, у квітні комунальне підприємство "Київський метрополітен" вибрало аудиторську фірму "ПФК Аудит-Фінанси" для надання послуг із проведення аудиту фінансової звітності.

Київська міська державна адміністрація просить прокуратуру розслідувати 102 факти виявлених під час аудитів комунальних підприємств столиці фінансових порушень