Питання щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи Boeing-777 рейсу MH17 перенесуть на Генасамблею ООН.

Про це в інтерв'ю 5 каналу заявив перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

"Немає сумнівів, що це питання буде перенесене на Генеральну асамблею ООН, де вже Росія не буде мати права вето. Де вже можна буде 2/3 голосів приймати рішення. І у мене майже немає сумнівів, що це рішення буде ухвалене на Генасамблеї ООН", - сказав Парубій.

На його думку, неголосування Росії у Радбезі свідчить про публічне визнання вини за той злочин, який вчинили її бойовики, її військові на території України.

Читайте також: 5 країн мають альтернативи трибуналу по Boeing

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Крім того, він наголосив, що провальне голосування про створення трибуналу, яке відбулося вчора, дає підстави говорити про виключення Російської Федерації з Радбезу ООН.

Нагадаємо, 29 липня Росія заблокувала резолюцію Радбезу ООН про створення міжнародного трибуналу, який дозволив би притягнути до відповідальності винних в аварії малайзійського Boeing в Україні. Всього за документ проголосували представники 11 делегацій, а три країни - Китай, Ангола і Венесуела - утрималися.