Питання етики і моралі не можуть вирішуватися "високими зарплатами для зменшення корупційних ризиків".

Про це заявив журналіст Рауль Чілачава.

"Людина або краде і бере хабарі, або ні. Причини можуть бути різні. Від знаменитого "діточок годувати" до гострої нестачі якісного коксу і нової яхти", - написав він у своєму "Facebook".



"Не може бути середня зарплата рядового чиновника вище, ніж середня в бізнесі. Не може взагалі бути стільки чиновників в такій відсталій і злиденній країні. І держмонополій не може бути збиткових. Це нонсенс", - наголосив він.



Журналіст також наголосив, що, наприклад, зарплати канцлера Німеччини, з усіма доплатами і до податків 290 тисяч євро на рік. "На тлі її відповідальності за першу економіку в ЄС - 24 тисячі євро на місяць - пил, ганьба, злидні. Тотальний, корупційний ризик. А не краде, собака, велику Німеччину будує", - наголосив Чілачава.

"Про що я? Разом з адекватними, ринковими зарплатами потрібен контроль і система невідворотності покарання. А гідні зарплати - це для лохів з секти свідків "чесної/справедливої ​​ціни" або для тих, хто не бачив декларацій "чесних, але схильних до крадіжок фахівців", - резюмував він.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", у рамках кадрової реформи Кабінету Міністрів зарплати у нових підрозділах складуть 70 тис. грн.