30 липня Парламент Молдови затвердив програму та склад нового уряду. Він вже склав присягу, очолив його прем'єр-міністр Валеріу Стрелец.

Про це пише "Радіо Свобода".

"За вотум довіри проголосували 52 із 101 депутатів парламенту: представники трипартійної коаліції, Альянсу за європейську інтеграцію. Проти були комуністи і соціалісти. Незалежні депутати утримались", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Україна отримала нового посла у Молдові

Новий прем'єр, який є заступником голови коаліційної Ліберал-демократичної партії і одним із найбагатших підприємців країни, пріорітетами свого уряду назвав боротьбу із корупцією та економічною кризою.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Він обіцяє зміцнити відносини із ЄС та йти шляхом інтеграції Молдови до Європейського Союзу.

Нагадаємо, попередній прем'єр Кирил Ґабурич подав у відставку разом із його урядом після звинувачення, що він має підробні документи про освіту.

Політична криза додалася до ще однієї - викриттям зникнення суми в один мільярд доларів, що складає близько 20 відсотків від річного валового внутрішнього продукту країни. Гроші зникли з трьох молдовських банків напередодні парламентських виборів у листопаді 2014 року.