29 липня 10-річна дівчинку госпіталізували у реанімаційне відділення дитячої обласної лікарні у стані середньої тяжкості з отруєнням від укуса так званої "Чорної вдови".

Про це розповіла прес-служба ДСНС у Херсонській області.

"28 липня у селі Костирка Берисласького району у власному будинку під час сну через укус комахи постраждала дівчинка 2005 р. н. Найімовірніше, що дитину вкусив каракурт", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Миколаєві зафіксовано перший напад павука-каракурта на людину

За словами рятувальників, у разі подібних випадків, поки їде "швидка", місце укусу слід негайно, протягом перших секунд, припекти полум'ям двох сірників, оскільки термічний вплив нейтралізує отруту.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Потім потерпілого слід вкласти, не дозволяти рухатися, постійно напувати водою кімнатної температури", - розповіли медики.

Уражену частину тіла необхідно трохи припідняти, обкласти холодом. Важливим може бути застосування серцевих препаратів та знеболювальних засобів: дія отрути викликає сильний біль та судоми.

Нагадаємо, перший у цьому сезоні випадок нападу каракурта на людину стався у Миколаєві, 22 липня.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, від укусу павука постраждав 58-річний чоловік.

З діагнозом "укус павука-каракурта правого стегна" постраждалого госпіталізували до токсико-терапевтичного відділення лікарні швидкої медичної допомоги.