Це буде вже третя поїздка російського президента в Крим після анексії півострова.

Президент Росії Володимир Путін у серпні візьме участь в експедиції Російського географічного товариства (РГТ) у Криму. Це буде вже третя поїздка російського президента в Крим після анексії півострова.

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на джерела, близькі до РГТ.

Однією з цілей нібито стане дослідження місць, пов'язаних з Великим шовковим шляхом. Крім того, учасники експедиції обстежують судно часів античності на дні Чорного моря.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков підтвердив участь президента в одній з експедицій, однак не уточнив її деталей.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Путін офіційно тільки двічі відвідував окупований Крим. У серпні 2014 він провів оперативну нараду з членами Радбезу в Севастополі і зустрівся з депутатами Держдуми в Ялті. А 9 травня 2014 він брав військово-морський парад Перемоги в Севастополі.

Читайте також: Путін не поважає Януковича - депутат Держдуми

Володимир Путін вважається завзятим експедитором. У 2013 році він ознайомився з програмою підводних досліджень РГО в ході відвідин острова Гогланд у Фінській затоці.

У вересні 2012 року Путін брав участь в експерименті в рамках проекту з порятунку стерхов, в 2011 опускався з аквалангом на дно Таманської затоки. В 2010 побував в Убсунурській улоговині в Туві. Зокрема, в 2009 російський президент занурювався на глибоководному апараті "Мир" на дно Байкалу.