У міжнаціональних навчаннях Rapid Trident 2015, що тривають піді Львовом, виявилось, що українським військовим є чого навчити американців.

Про це пише "24 канал", із посиланням на оглядача австрійської Die Presse Вольфганга Гребера.

"Капітан американської армії Зекері Саварі визнав, що, незважаючи дві операції на Близькому Сході "за плечима", робота з бувалими у боях українцями виявила великі прогалини в його військових знаннях", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Військові з 18 країн приїхали на міжнаціональні навчання до Львівщини (фото)

За його словами, після майже десяти років партизанської війни на зразок тієї, що була в Іраку і Афганістані, у більшої частини американських солдатів і офіцерів немає практичного досвіду зіткнення із професійним і важко озброєним, організованим у великі підрозділи противником.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Так само, як і з активним використанням сучасної військової техніки ворогом, та ведення війни із ним конвенціональним способом.

"Наприклад, я ніколи не був у ситуації, де б довелося контактувати з ворожим безпілотником. Жоден з нас не був під артилерійським вогнем", - розповів Саварі.

Натомість, військовий радник, сержант Джейкоб Харт повідомив, що не стикався із броньованою технікою.

"Український солдат розповідав мені, як йому довелося вести бій із ворожою БМП на відстані 15 метрів. Вони стріляли в нього з гранатометів з 10-15 метрів", - сказав він, додавши, що їм таких навичок та знань не давали за непотрібністю.

Типовий сьогоднішній американський морпіх не готовий до зустрічі із важким озброєнням, оскільки певен, що авіація, системи ППО і артилерія вже все це знищили.

Нагадаємо, із квітня поточного року близько 300 військових радників зі США навчають за західними стандартами українських військовослужбовців і бійців "Національної гвардії" у Яворові Львівської області.