Активісти з громадського руху "СТОП корупції" зупинили нелегальне будівництво в Ірпені на Київщині.

Про це повідомила прес-служба організації на своїй сторінці в Facebook.

Незважаючи на судову заборону будівництва на ділянці за адресою вул. Єсеніна, 30, у четвер туди приїхали бетономішалки і почали підготовку до подальших робіт.

По прибуттю на місце активісти виявили там паркан, встановлення якого, крім іншого, заважало місцевим жителям проходити до озера.

"Абсурд ситуації полягає в тому, що у жителів на руках є рішення суду, яке забороняє будівництво, тим не менш, будівництво активно йде ", - зазначив координатор руху Богдан Хмельницький.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Знайшли фото Києва з недобудованим цирком та без площі Перемоги (фото)

При цьому керівники будівництва не здалися і будівництва не припинили.

"Вони в терміновому порядку викликали "тітушок", одягнених у камуфляжну форму. Але наявність таких людей, які нахабно прикриваються військовою формою, не зупинило нас. В результаті, разом з місцевими жителями, ми зайшли на територію будівництва і буквально змусили главу місцевого районного відділення міліції почати виконувати свої обов'язки", - зазначив активіст.

В результаті правоохоронці затримали трьох "тітушек" і відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного будівництва.