Коли почались бойові дії на сході, ЗМІ заполонила інформація про нескінченні запаси бронетехніки на складах Армії. Вказувалось, что тільки на Центральній артилерійській базі озброєння, що на Рівненщині і Артилерійскькій базі в Сарнах на консервації знаходиться понад 4000 тісячі БТР, БМД, БМП і БРДМ. А ще були танкові склади... Здавалося за пару тижнів ця грізна сталева армада рушить на палаючий Донбас.

Та де ж там. Виявилось, що понад 80% техніки потребують капітального ремонту, бо за роки, так званої, консервації, з неї познімали двигуни, оптичні прилади, електрику. Що не було знято і продано - просто перетворилось на мотлох, тому що чимало техніки зберігалась просто неба.

Читайте також: Зміна ролей: українці вчать американців військовій справі

А воювати на чомусь було необхідно! Необхідно було на чомусь перевозити особовий склад, боєзапас і продовольство, евакуювати поранених, вивозити загиблих, робити розвідку, боронити блок-пости.

І тоді почалась суцільна імпровізація. На бойову техніку, шляхом нехитрих маніпуляцій із сваркою та металом, перетворювали звичайні вантажівки, самоскиди, бусики, легкові автівки.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Не зважаючи на свою незграбність та недосконалість, ця імпровізована техніка виконала свою роботу і врятувала не одне солдатське життя.