Влада Естонії попросила співробітників держустанов не давати інтерв'ю та коментарі російським журналістам, а якщо і робити це, то лише після узгодження зі спецслужбами.

Про це пише естонська газета Eesti Paevaleht.

"При отриманні прохання про інтерв'ю з Росії потрібно, щоб загоралося червоне світло, оскільки федеральні ЗМІ РФ і ми не повинні допомагати пропаганді російської влади", - заявила виданню радник зі ЗМІ уряду Естонії Хелін Вахер.

За її словами, відомства Естонії стикалися із ситуаціями, коли інтерв'ю виявлялися довільно змонтованими у вигідному російському режиму ключі.

Таку ж позицію щодо російських каналів займає і Департамент поліції безпеки Естонії.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читайте також: Естонія наполягає на посиленні санкцій проти Росії

"Можливість озвучити свою позицію в репортажах російських державних каналів дорівнює нулю. Зате можна бути на 100% упевненими, що вдасться допомогти діяльності, спрямованій на поширення російського впливу", — заявив керівник бюро поліції безпеки Андрес Кахар.

У свою чергу, прес-секретар міноборони Естонії Андрес Санга сказав, що "у спілкуванні зі ЗМІ Росії неможливо дотримуватись правил вільних ЗМІ і часто краще взагалі відмовитися від спілкування". Він порадив перед інтерв'ю російським виданням порадитися з іншими державними установами.

"Міністерство оборони твердо вирішило відмовитися від спілкування з міжнародним рупором пропаганди путінського режиму — RT", - нагадав представник Міноборони.

Скандал навколо спілкування з російськими ЗМІ виник на минулому тижні у зв'язку з інтерв'ю головного редактора створюваного в Естонії російськомовного телеканалу ETV Дар'ї Саар одному з російських телеканалів.