Керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров і його заступник Костянтин Лікарчук у робочий час їздять на трьох автомобілях Lexsus 600 без договорів оренди.

Про це йдеться у розслідуванні програми Радіо Свобода і Першого суспільного "Схеми".

Журналісти зафіксували, що у робочий час Насіров і Лікарчук користуються "Лексусами" виробничо-комерційної фірми "Рута", створеної профспілками фіскальної служби.

У відповіді на інформаційний запит сам Насіров зазначив: "Державна фіскальна служба повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою "Рута" в частині оренди автомобілів".

Читайте також: Фіскальна служба готує спрощення податкової звітності

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім того, і сам Насіров, і Лікарчук заперечили, що підписували договори оренди з "Рутою" як фізичні особи.

Костянтин Лікарчук у коментарі "Схемам" не зміг пояснити, на яких підставах керівництво ДФС їздить на "Лексусах" приватної фірми. "Я повинен вникати в усі правовідносини, які є в нашій державі? А ви вникаєте в ті правовідносини, які вас стосуються? От коли ви купуєте квиток на літак?", – зазначив Лікарчук.

За інформацією "Схем", "Рута" купила три "Лексуси" у розпал Революції гідності 27 січня 2014 року. Вартість кожного – один мільйон 384 тисячі гривень.

Джерела "Схем" у ДФС розповіли, що фірма податківців зробила закупівлю за вказівкою екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка для користування керівництвом міністерства.