Кремль вважає, що слухання у справі про вбивство Олександра Литвиненка у Високому суді Лондона не заслуговують довіри.

Про це сказав ВВС речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Напередодні адвокат Річард Хоруелл, який представляє в суді інтереси Скотленд Ярда, звинуватив російську владу в причетності до отруєння Олександра Литвиненка і назвав виконавцями цього злочину Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна.

"Якщо ви пам'ятаєте, коли Литвиненко помер, подібні звинувачення звучали ще до початку будь-якого розслідування - і від офіційних осіб Великої Британії, і від тих, хто згодом працював над розслідуванням. Так що, ми це вже чули", - відповів Пєсков.

Читайте також: Росія брала участь у вбивстві Литвиненка - юрист Скотленд-Ярду

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Подібні заяви робляться без будь-якого зв'язку з розслідуванням. Схоже, вони просто додали щось, що їхні слова звучали переконливіше", - сказав він.

Дмитро Пєсков додав, що справа Литвиненка - це внутрішня справа Великої Британії, і воно не стоїть на порядку денному в Росії.

31 липня слухання у Лондоні у справі про вбивство Литвиненка завершуються виступами адвоката родини Литвиненко Бена Еммерсон, який також звинуватив російську владу і особисто президента Володимира Путіна в причетності до злочину.

Колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка отруїли радіоактивним полонієм 2006 року. Він помер через три тижні у лікарні від променевої хвороби.