Винагорода за виконану роботу – саме так після гучного скандалу аргументували у Міністерстві юстиції занадто високі зарплати чиновників.

"Це частина зарплатних винагород за виконану роботу. Від того, скільки він (чиновник) стягнув, він отримує певний відсоток", - заявив заступник очільника відомства Денис Чернишов.

Українців такі аргументи не втішили – ставлять під сумнів доцільність доходів співробітників, які тільки за травень-червень поточного року могли отримати більше мільйона гривень. Підтвердження тому можна знайти в офіційній звітності.

Хоча подібну "винагороду" Мін'юст не пов'язує зі своєю діяльністю і проводить її як окрему графу у документації, але цифри говорять самі за себе: наприклад, директору Департаменту Дмитру Поліщуку призначили виплати у розмірі 1 807 121 грн, його заступнику Ірині Ярушевській - 1 815 441 грн , головному державному виконавцю Олександру Медведєву - 1 604 064 грн …Перелік можна продовжувати до безкінечності.

Реакція користувачів соцмереж не змусила довго чекати: найчастіше висловлюють повне нерозуміння, за що саме такі захмарні виплати та чи виконують насправді чиновники поставлені перед ними завдання.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Припускають, що краще було виплачувати подібні премії виключно за результатами, а не просто подавати список кандидатів і потім відкрито звітувати перед людьми, як з їх податків мільйони витікають у кишені співробітників міністерства.

Як повідомляв портал "Знай.ua", активіст оприлюднив шокуючи дані про реальні прибутки чиновників Міністерства юстиції.