На Московській біржі знову впав рубль. Протягом дня долар в Росії здорожчав на півтора рубля і коштує 61 руб. Натомість, євро зріс до 67 рубля. Це сталося після рішення Банку Росії пом'якшити грошову політику.

31 липня Рада директорів Банку Росії знизила ключову ставку – з 11,5% до 11% річних. Це відсоткова ставка, за якою Центробанк надає кредити комерційним фінансовим установам.

Таке рішення пояснили тим, що Центробанк врахував охолодження економіки і зростання інфляційних ризиків.

"Надалі економічна ситуація буде залежати від динаміки світових цін на енергоносії, а також від здатності економіки адаптуватися до подією зовнішніх шоків", - пояснює Центробанк.

Нагадаємо, ще у квітні 2014 року ставка становила 7,5%, у грудні того ж року Центробанк різко підняв її до 17%, після цього вона поступово понижувалася. Загалом, в поточному році ключова ставка знижувалася уже чотири рази. Останнє подібне рішення регулятор приймав у червні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: "Газпром" продасть свої активи за кордоном

За словами експертів, обвал рубля є наслідком зниження цін на нафту та нових санкцій США проти РФ через її агресію проти України. Нагадаємо, що вчора Сполучені Штати оголосили про введення додаткових санкцій проти основних російських промислових гігантів, серед яких "Роснєфть", банк "Глобекс", "ВЕБ-лізинг", "ВЕБ Капітал", Зв'язок-банк, "РН-Юганскнефтегаз" та інші.

В "чорний список" також потрапили фізичні особи - зокрема, син бізнесмена Бориса Ротенберга – Роман Ротенберг, член правління Континентальної хокейної ліги.