Адвокат євромайданівця Олександра Костенка, засудженого у Криму, Дмитро Сотников отримав відмову у розслідуванні факту застосування тортур до свого підзахисного.

Про це в Києві повідомив аналітик Кримської польової місії Віссаріон Асеєв.

"Адвокат і сам Костенко говорять про те, що його викрали і катували до того, як змусили прийти з явкою з повинною. Адвокат вже протягом трьох-чотирьох місяців намагається створити слідчі умови для того, щоб притягнути до відповідальності тих, хто його катував. На всіх рівнях йде відмова від того, щоб порушити кримінальні справи, хоча відомо, хто його затримував", – цитує Асеєва проект Радіо Свобода "Крим. Реалії".

За його словами, слідчі не допитали самого Костенка і свідків його побиття і затримання.

Олександра Костенка в Криму засудили до 4,2 року тюремного ув'язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року в ході "масових заворушень" у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Французькі депутати отримали гроші за візит до Криму - нардеп

Костенко не визнає звинувачень. Його адвокат подав апеляційну скаргу до Верховного суду Криму і заявив про намір скаржитися до Європейського суду з прав людини.

Раніше адвокат повідомляв про застосування тортур до його підзахисного в СІЗО Сімферополя, де він перебував після затримання і весь період слідства.

За інформацією Сотникова, справу зняли з апеляції. Причини такого рішення невідомі, як і те, коли воно знову надійде на розгляд до Верховного суду Криму.