Як свідчать дані моніторингу громадянської мережі "ОПОРА" за підсумками роботи двох сесій парламенту, найдисциплінованішими у питанні відвідування засідань Верховної Ради є народні депутати від фракції "Народний фронт" - відвідали 88% пленарних засідань.

У "Самопомічі" цей показник становить 84%, у "Блоку Петра Порошенка" – 83%, у фракції Радикальної партії Олега Ляшка – 81%, у "Батьківщини" - 79%. Позафракційні депутати в середньому відвідували 78% засідань ВР, "Опозиційного блоку" – 70%, депутатської групи "Воля народу" – 69%, групи "Відродження" – 68%.

Найменшу кількість пленарних засідань відвідали позафракційні депутати Андрій Білецький (5%), Дмитро Ярош (6%), Андрій Денисенко (22%), депутат групи "Воля народу" Ярослав Москаленко (23%), член фракції "Опозиційний блок" Михайло Добкін (26%).

Читайте також: Нардепи зберуться на позачергове засідання

Айвазовська також зазначила, що Дмитро Добкін залишається єдиним обранцем (не рахуючи Надії Савченко), який протягом двох сесій не підготував жодного депутатського запиту, не виступав на пленарних засіданнях і не зареєстрував жодного законопроекту.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Загалом протягом двох сесій парламентарії підготували 92,5% від загальної кількості законодавчих актів (3711), зареєстрованих у Верховній Раді за цей період, і встигли розглянути близько 40% від усіх зареєстрованих законопроектів і проектів постанов. 58% з розглянутих парламентом законопроектів були результативно проголосовані і прийняті. З усіх прийнятих законопроектів 65,5% були ініційовані депутатами, 24,8% - Кабінетом міністрів і 9,8% - президентом України.