Близько 83 мільйони гривень становить сума збитків від пожежі у Черкаському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

Такі результати експертної оцінки Київського науково-дослідного інституту оприлюднив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, пише Радіо Свобода.

"Для того, щоб провести першочергові роботи до зими, необхідно накрити дах. На це потрібно близько 20 мільйонів гривень. Ухвалене рішення про спрямування 995 тисяч гривень із резервного фонду обласного бюджету. Таку ж суму просимо спрямувати й міську раду. Щодо решти коштів, відповідного листа вже направили прем'єр-міністру. Ми очікуємо на швидке рішення, тому що вже було попереднє спілкування", – зазначив Ткаченко.

Читайте також: У Черкасах горить драматичний театр

Пожежа у Черкаському театрі сталася 1 липня і тривала кілька годин. Займання сталося на третьому поверсі глядацької зали. У результаті зала згоріла: обвалилися усі поверхи і дах. Натомість пожежники врятували сценічну й адміністративну частини театру.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі міг бути підпал з необережності, недалеко від джерела займання знайшли пляшку від коньяку і пачку цигарок, повідомив голова ОДА.