В американському місті Атланта біля церкви двоє чоловіків розтягнули прапори Конфедерації. Саме в цій церкві служив відомий американський баптист та борець за права чорношкірих Мартін Лютер Кінг.

Камери відеоспостереження зафіксували, як двоє білих чоловіків розвісили біля культового місця чотири прапориї. Зараз порушників розшукує місцева поліція.

Під час громадянської війни у США під цим прапором воювали південні штати, які вимагали збереження рабства. Зараз для певних людей прапор Конфедерації символізує ненависть до чорношкірих людей.

Пастор цієї церкви Рафаіл Уорнок заявив, що подія є справжньою терористичною загрозою. Він закликає усіх волелюбних людей не бути байдужими до цього інциденту та запобігати подібних провокацій.

Читайте також: Естонським чиновникам не радять спілкуватися з журналістами РФ

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Зараз у Сполучених Штатах точаться дискусії щодо заборони цього стягу. Для декого він символізує расизм та ненависть, а дехто з південних штатів вважає прапор частиною своєї історії.