Сільському господарству ЄС продовольче ембарго Росії коштує 5,5 млрд євро, продовольчий експорт скоротився майже удвічі .

Таку заяву зробив Альбера Яна Маат, президент професійної спілки європейських фермерів, про це повідомляють РИА Новости.

"Торговельне ембарго Росії, від якого страждають аграрії та сільгоспкооперативи, скоротило майже наполовину – 5,5 млрд євро – наш агропродовольчий експорт", - говорить Альбера Яна Маат.

Водночас Маат вітає рішення Єврокомісії продовжити підтримку європейських аграріїв, але зауважив, що цього замало для повного відшкодування збитків, заподіяних виробникам "свинини, фруктів, овочів і молочних продуктів".

Читайте також: Росія припиняє збирати літаки Ан-140 через українські санкції

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Також президент професійної спілки закликав ЄС звернути увагу на тих фермерів, які особливо постраждали від ембарго та "активізувати перемови" з Росією щодо зняття певних обмежень "накладених на свинину" в кінці 2014 року.

В серпні 2014 року російський уряд заборонив постачання значної частини харчової продукції з країн ЄС у відповідь на європейські санкції. Володимир Путін продовжив продовольче ембарго до 5 серпня 2016 року через дзеркальне рішення Євросоюзу.