Латвійській уряд повідомив про розташування російського військового корабля у винятковій економічній зоні біля кордонів країни. Транспортний засіб знаходився в кількох кілометрах від Латвії.

"Збройні сили 31 липня зафіксували на відстані 3 морських милі від територіальних вод Латвії корабель "Дімітровград 825" класу "Тарантул", що належить ВМФ Росії", - повідомило у Twitter військове відомство Латвії.

З початку конфлікту на Донбасі російські військові літаки постійно літають біля кордонів держав Прибалтики. Як повідомляли раніше урядовці країн, повітряний простір вони не порушують, але загрожують цивільній авіації.

Експерти зазначають, що таким чином Росія намагається показати свою силу військам НАТО, а також перевірити їхню реакцію.

Читайте також: Москва виступає проти розширення членства в Радбезі ООН

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Через агресію РФ війська Сполучених Штатів та НАТО проводять регулярні навчання біля їхніх кордонів.