Російські навчання "Захід-2017" можуть закінчитися ескалацією російської агресії в Україні.

Таку думку висловив міністр оборони України Степан Полторак, передає пресс-служба відомства.

"Крім демонстрації сили, навчання такого розмаху цілком можуть служити прикриттям розгортання ударних угруповань військ РФ, розосередження засобів ураження і запасів матеріальних ресурсів на операційних напрямках і обробки варіантів застосування таких сил", - сказав міністр.

Він також згадав Грузію, коли солдати, колишні на навчаннях "Кавказ-2008" не повернулися на місця постійної дислокації, а брали участь у війні проти Грузії.

Офіційно в навчаннях "Захід-2017" візьмуть участь 13 000 солдатів. За версією української сторони, це може бать 100 тисяч солдатів.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Полторак впевнений, що потрібно звернути увагу на той факт, що Росія розгорнула авіацію раніше зазначеного терміну, що несе небезпеку не тільки Україні, але також і країнам Європи.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що за роки Незалежності Україна показала всьому світу, що готова долати будь-які труднощі і відстоювати власний суверенітет - саме це дуже цінний урок для американських партнерів.