США можуть обмежити видачу віз для культурного обміну, роботи в літній період і роботи з метою вивчення мови. Таке нововведення розглядає Адміністрація американського президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на джерела, близькі до Білого дому. Обмеження можуть торкнутися п'яти видів віз. У цей список увійде й форма J-1 - освітні програми і культурний обмін.

Ініціатива пов'язана з виконанням передвиборчих зобов'язань Дональда Трампа, де він обіцяв "наймати американців і купувати американське". Джерела стверджують, що візові обмеження можуть торкнутися понад 100 тисяч осіб, основна маса з яких студенти. Вони їздять до США за програмою культурного обміну.

У Білому домі розглядаються кілька варіантів. Можлива як повна відміна подібних віз, так і введення серйозних додаткових вимог для людей, які перебувають за ними в США.

Представники влади не роз'яснили, чого слід очікувати від нововведення. У Держдепартаменті відмовилися коментувати можливі введення обмежень і вказали на те, що всі згадані програми продовжують діяти. Прес-служба Білого дому відмовилася давати будь-які роз'яснення щодо візових обмежень.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, президент США Дональд Трамп втратив ще одного вагомого члена своєї команди.