Маленькі діти дуже цікаві й часто тягнуть до рота все, що попадеться під руку. Тому важливо ховати подалі ті предмети, які можуть бути небезпечні для дитини.

Портал Clutch звернув увагу на речі, які є вдома у кожного, і які можуть завдати непоправної шкоди здоров'ю малюка.

Батарейки "таблетки"

Їх використовують у дрібній електроніці. Проковтнути таку батарейку набагато простіше, ніж велику пальчикову, а шкоди від неї не менше. Не залишайте "таблетки" на столі або тумбочці - вони блищать і привертають увагу дітей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Алкоголь

Якщо ви зберігаєте пляшки зі спиртним на верхній полиці - це ще не означає, що дитина не зможе отруїтися алкоголем. Адже ця речовина міститься не лише в напоях, але й у дезинфікуючому засобі для рук, сиропі від кашлю, ополіскувачі для рота і так далі.

Капсули для пральних і посудомийних машин

Вони дуже схожі на цукерки, тому багато дітей намагаються спробувати їх на смак. Яскраві кольори миючих засобів теж привертають увагу.

Косметика

Губна помада, пудра і тіні не є небезпечними для дітей, а ось лак для нігтів, для волосся, рідина для зняття лаку, парфумерію і фарбу для волосся зберігайте поза зоною досяжності малюків.

Ліки

Медикаменти - одна з найчастіших причин дитячих отруєнь. І навіть захисні кришки не завжди рятують. Передозування може закінчитися летальним випадком, тому замикайте шафки з ліками на ключ.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", педіатр розповів про шкоду засмаги для дітей.