Відсьогодні у Вірменії сталося підвищення тарифів на електроенергію, проти чого в центрі Єревана протестували тисячі людей.

Вартість електроенергії зросла на 6,93 драма за 1 кВт/год. До 1 серпня тариф становив 41,85 драма за 1 кВт/год у денний час і 31,85 за 1 кВт/год – у нічний, що дорівнює 1,86 грн та 1,42 грн відповідно.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, електроенергію Вірменії постачає компанія "Електричні мережі Вірменії", яка на 100% належить російському "Інтер РАО".

Читайте також: Чи відбулася у Вірменії "помаранчева революція"? - The Washington Post

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Президент Вірменії 27 червня на нараді з відповідальними за енергетичну політику країни заявив, що в компанії "Електричні мережі Вірменії" буде проведено міжнародний аудит, а до його завершення уряд візьме на себе "тягар підвищення тарифів" на електроенергію. При цьому президент не виключив повернення компанії державі та передачу в конкурентне управління. На сьогоднішній день жодну з обіцянок не виконали.

Протестуючі проти збільшення енерготарифів у Вірменії громадянські активісти, сформувавши рух під назвою "Вставай, Вірменія!", продовжують нечисленні акції протесту в центрі Єревану.

Нагадаємо, за розгін мітингу з водометами в Єревані поліцейські відбулися доганами.