Україна має необхідні ресурси, щоб у повній мірі забезпечити газом і нафтою. Але країні заважають це зробити монополії.

Про це повідомив засновник політичної партії "ОСНОВА" Сергій Тарута. Він зазначив, що всі гучні заяви представників української влади щодо незалежності України від поставок російського газу є лише є порожніми словами.

"Це ми тільки заявляємо. А купуємо все той же реверс, тільки ще дорожче. Це самообман. Ми в змозі повністю себе забезпечувати газом і нафтою. Якби реально створили сприятливі умови, а не створювали монополії, які на сьогоднішній день не дають можливості розвиватися вільному ринку», – пояснив Тарута.

Політик вважає, що для звільнення від "газової голки" Кремля варто провести низку реформ в енергетичному секторі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Насправді ми б позбулися залежності, якби зробили привабливий інвестиційний клімат і запросили провідні компанії, які сьогодні можуть на тих же родовищах, за новими технологіями отримати новий дебет. Ринку в газовій сфері немає, й тому українці сьогодні мають дуже дорогі гроші, відсутність інвестиційної привабливості, велику ренту і т.д", – наголосив Тарута.

Україна, за його словами, здатна видобувати газ в об'ємі 30 мільярдів кубів. Тарута зазначив, що цих ресурсів буде достатньо, але паралельно необхідно запроваджувати енергоефективні технології. Це дозволить не купувати російський газ у Європі й не переплачувати за нього.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Україні стрімко виросли ціни на газ для авто й для цього існує кілька причин.