Євген Леонов – один з найвідоміших акторів в СРСР. Він зіграв велику кількість ролей у різних фільмах, включаючи такі шедеври як Тридцять три», «Не горюй!», «Афоня», «Міміно», «Осінній марафон», «Джентльмени удачі». Всі вони до цих пір дуже популярні й улюблені серед глядачів. І в честь дня народження актора, ми вирішили розповісти вам цікаві факти про Євгена Леонова.

Цікаві факти про Євгена Леонова

Радянський хоббіт.
Так, звичайно, він у фільмі не знімався, і радянської версії Володаря кілець не було. Але, коли художнику Михайлу Беломлинскому запропонували проілюструвати книгу Джона Толкієна "Хоббіт або туди і назад", він малював Більбо саме з Євгенія Леонова, який був його улюблених актором.

Сам актор в дитинстві хотів стати льотчиком-випробувачем. Пояснювалося це все досить просто: його батько був інженером, і звичайно, розповідав синові величезну кількість історій про літаки і пілотів. Євген Леонов навіть вступив в авіаційний технікум ім. Орджонікідзе, але все одно став актором.

Леонов був першим актором в СРСР, який оголився у фільмі. Ось тільки це сталося без відома самого актора. Звичайно, це фільм "Смугастий рейс" та сцена, де горе-приборкувача лякає тигр. Сам актор погодився зніматися в душі тільки зі склом, але виявилося, що воно дає відблиски в камеру, тоді режисер наказав прибрати його, але не говорити акторові. Ну а коли дресирувальники пустили тигра, який зацікавився актором, той втік від нього, гублячи по дорозі шматки піни. Сам Леонов сказав про це так: "Я першим з акторів показав свій потужний зад радянському народові"

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Заради знаменитої ролі в'язня у "Джентльменах удачі", актор ходив у в'язницю, щоб вжитися в роль. Звичайно, у камерах з в'язнями він не сидів, а просто спостерігав за їхньою поведінкою у вічко, але і цього вистачило. Леонов без проблем, з директора дитячого садка перевтілився в бандита.

Останній спектакль улюбленого актора повинен був відбутися 29 січня 1994 року в Театрі Ленком. Але в цей же день Леонова не стало. Коли глядачам сказали про це, ніхто не пішов. Повний зал дві години сидів на морозі і тримав свічки в пам'ять про актора.