28 серпня було рівно 118 років від дня народження Джеймс Уонг Хау. Практично впевнений, що багато хто чує про нього вперше. Джеймс Уонг Хау – це американський оператор і режисер, який свого часу вважався одним з кращих. А відомим всьому світу він став завдяки роботі в таких фільмах як «Солодкий запах успіху», «Татуйована троянда», «Смішна леді». І в честь його дня народження ми вирішили написати для вас біографію Джеймса Уонг Хау.

Біографія Джеймса Уонг Хау

Народився майбутній режисер і оператор у китайській провінції Гуанчжоу. А професійну діяльність Джеймс Уонг Хау почав у 1917 році, в якості асистента операторів, які працювали з Сесілом де Міллем, який тоді вважався мало не еталоном режисури. І зовсім скоро і сам молодий Джеймс Уонг Хау став одним з найкращих і найвідоміших режисерів.


Через сім років він виступив в ролі оператора у фільмі «Барабани долі». А його режисерський дебют був у 1953 році у фільмі «іди, людина, Йди!». Через чотири роки завдяки Джеймсу Уонг Хау виходить фільм «Невидимий месник». А у 1961-62 роках він працює з серіалом «87-й поліцейський відділок». Саме він був останнім у кар'єрі режисера.

Всі ці фільми дуже сподобалися глядачам, і Джеймс Уонг Хау став одним з найбільш відомих і улюблених режисерів в історії американського кіно.
І не тільки глядачам подобалася робота режисера. Джеймс Уонг Хау за свою кар'єру був 10 разів номінований на "Оскар" за такі фільми як «Алжир», «Лінкольн в Іллінойсі», «Кінгс Роу», «Північна зірка», «Військово-повітряні сили». Але він отримає таку нагороду тільки під кінець своєї кар'єри, з шостого разу, за фільм «Татуйована троянда». Сталося це в 1956 році.

Нагадаємо, що сьогодні 118 років від дня народження режисера і оператора Джеймса Уонг Хау.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще