За часи російської агресії на Сході українські захисники об'єдналися настільки, що життя кожного із побратимів цінують часто більше, ніж своє власне. Частиною великої фронтової родини стали й волонтери, яким не байдужа доля тих, хто стоїть на варті кордонів.

Про це повідомляє People's project.

Яскравим прикладом спільної боротьби стали двоє товаришів – кулеметник та снайпер, від самого погляду яких ворог починав тремтіти.

Вадим та Михалич познайомилися рік тому, коли увійшли до складу одного підрозділу. Перший володів кулеметом краще за всіх, а інший встиг зарекомендувати себе як висококваліфікований снайпер.

Тоді хлопцям не було навіть хвилини на те, щоб підняти голову – настільки часто ворожі снаряди потрапляли на українські позиції. Нерідко цілилися просто в обличчя і одного разу таки потрапили. Михалича врятував хіба що власний приціл, куля зрикошетила і потрапила у плече, кістку розкололо на двоє, уламки так і залишилися в тілі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Просікло навіть голову, воїн увесь стікав кров'ю, тому не гаючи часу його направили до лікарні Мечникова гелікоптером. Кулю із плеча витягли, але рештки залишилися в оці і медики навіть не сподівалися на його одужання.

Але за справу взялися волонтери і допомогли йому повернути зір, залишалося ще пройти тривалий курс реабілітації у Польщі. Снайпер витерпів усе і скоро після повторної військово-лікарняної комісії повернувся на фронт, хоча лікарі попереджали: ще зарано і для здоров'я небезпечно, намагалися відмовити.

"Все, досить, навоювався, – чи тобі нагород не вистачає? Подумай про сім’ю та дітей", - говорили Михаличу, але він був непохитним.

Хлопці, що залишилися в окопах, потребували його допомоги та бойового досвіду. Та й він сам пішов туди за перемогою, тому продовжив службу на контракті. Завдяки допомозі небайдужих у нього з'явився не тільки шанс на повноцінне життя, а й можливість долучитися до остаточного звільнення українських територій від окупантів – у тому,що все вийде, Михалич навіть не має жодного сумніву.

Як повідомляв портал "Знай.ua", жінка-снайпер показала приклад чоловікам.