Вже більше року українці навіть не підозрюють, наскільки необґрунтовано завищені тарифи їм нараховують. Причина підвищення вартості комунальних послуг криється у появі відомої формули "Роттердам+" та фактичне засилля монополістів на ринку.

Про це повідомляє Politeka.

Як запевнив представник політичної партії "Основа", нардеп Сергій Тарута, саме монополісти доклали всіх зусиль для того, щоб на власний розсуд керувати цінами.

"Питання тарифів – це відповідальність регулятора, а не Київенерго. Не він встановлює тарифи, а НКРЕКП. Думаю все, що вони роблять, відбувається не без відома президента. Якби не монополії – не було б Роттердам+, підвищення тарифів, абонплати за газ і т.д. Нам потрібно прибрати монополії і зробити ринкову економіку. Тільки тоді у нас пропадуть подібні дискусії", - пояснив політик.

За словами Тарути, він особисто обговорював ситуацію із очільником НКРЕКП Дмитром Вовком,і ще раз пересвідчився, наскільки це закрита структура:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

"Я по Маріуполю звертався до Вовка. Людина, яка ніколи не була в системі і не знає її взагалі, намагалася повчати людину, яка 25 років пропрацювала на заводі й 15 років в бізнесі. Він намагався мені щось розповідати. З цього я зрозумів – це абсолютно корумпована система, яка знаходиться під повним контролем президента і отримує команда саме звідти", - підкреслив представник "Основи".

До слова, діяльністю Національної комісії з регулювання електроенергетики і комунальних послуг вже давно зацікавилися в НАБУ і навіть приходили з обшуки до головного офісу.

Скандально відому схему нарахування тарифів Роттердам+ затвердили ще на початку березня минулого року. Вартість вугілля визначалася наступним чином: ринкова ціна імпортного вугілля в портах Амстердам-Роттердам-Антверпен за попередні 12 місяців плюс вартість його доставки.

Пояснювали це "переглядом філософії витрат", але за сумнівним формулюванням приховувалося подорожчання, яке неабияк вдарило по кишеням українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua",мешканці столиці розгромили офіс "Київенерго".