У США завершили два випробування ядерної бомби B61-12. Тести проводилися на полігоні в штаті Невада.

Про це повідомляє Національне управління ядерної безпеки Департаменту енергетики. Під час випробувань на полігоні Тонопа бомбардувальник F-15E скинув бомби. Вони не були оснащені ядерним зарядом.

Дослідники оцінювали "неядерні" функції бомб, а також можливості бомбардувальника і його здатність доставляти ядерну зброю до наміченої цілі.

У департаменті розповіли, що тести проводяться в рамках серії випробувань. Вони триватимуть три роки, щоб кваліфікувати бомбу B61-12 для обслуговування. Перший льотний тест відбувся в березні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Програма продовження терміну служби B61-12 триває за графіком і відповідає вимогам національної безпеки. Ці реалістичні тести льотної кваліфікації підтверджують правильність конструкції B61-12, коли справа доходить до ефективності системи", - пояснив заступник директора NNSA з оборонних програм Філ Кальбос.

Планується, що бомба B61-замінити чотири попередні модифікації, які стоять на озброєння американської армії. Перший новий зразок озброєння підготують до 2020 року.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, США планують поставити на потік виробництво нових ядерних бомб B61-12.