Компанія Google відмовилася виконувати рішення Євросуду, який узаконив "право на забуття в Мережі".

Нещодавно Національна комісія з інформатики nf свобод Франції (CNIL) змушена була вимагати, щоб Google на вимогу громадян прибирав про них інформацію. Так зване право на забуття узаконив Європейський суд. Тобто незвичайним правом зможуть скористатися лише користувачі Європи. Але рішення Євросуду не може торкнутися тих, хто живе на інших континентах. Проте Google вирішив взагалі проігнорувати вимогу. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Нагадаємо, в травні 2014 року суд ЄС постановив, що інтернет-компанії повинні видаляти персональні дані з результатів пошуку на прохання користувачів. Google після рішення суду зобов'язаний виконувати заявки європейців на видалення.

Читайте також: У Росії дозволили видаляти інформацію з інтернету

Тим часом, CNIL повідомляє, що лише з Франції вже поступило 60 тисяч таких заявок. Проте сотні користувачів, які звернулися в Google з такою вимогою, отримали відмову.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще