Україна має всі шанси стати стартап-нацією, про що свідчить успіх останніх проектів вітчизняних розробників.

Принаймні, так стверджує прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Стати такою Startup-нацією - хороша мета для нас і я повністю переконаний в її досяжності. В Україні є всі передумови для того, щоб цього досягти. Уряд вже почав працювати над підтримкою нових проектів, які мають шанси на глобальний успіх ", - написав він на сторінці у Facebook.

Прем'єр заявляє, що вже створена "наглядова рада", яка буде займатися цими питаннями, проте як саме відбуватиметься державне фінансування інноваційних ідей та чи виділятимуть кошти взагалі, Гройсман не уточнив. Натякнув тільки на те, що необхідно створити "сприятливий для розвитку бізнесу клімат" та опиратися на досвід іноземних фахівців.

Слід відзначити, що українські стартапи справді почали активно завойовувати першість на міжнародній арені, проте фінансового забезпечення від держави у них немає. Інженери та ентузіасти просувають власний продукт за рахунок інвесторів, або збирають кошти власними силами.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тим часом, в Україні інноваційний бізнес зазнає тільки утисків з боку держави. Не тільки податкових – до офісів ІТ-компаній постійно уриваються спецслужби та податківці, тероризують підприємців перевірками.

Користувачі соцмереж зазначають, що за таких умов досить складно розвивати бізнес у нашій країні та залучати іноземних інвесторів. Також ніхто не може бути впевнений, що в Україні твій бізнес не відберуть за надуманими приводами. Тому, нажаль, для багатьох українців найкращий стартап – виїхати за кордон на заробітки, а не грати з долею и починати бізнес у своїй державі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", штучний інтелект написав музику для поп-діви.