Національний банк України презентував нову монету. З вівторка, 29 серпня, в країні входить в обіг "космічну" монету, яку приурочили до 60 річниці запуску першого штучного супутника Землі.

Про це повідомили на офіційному сайті відомства.

Дата запуску супутника,4 жовтня 1957, стала стартом космічної ери людства. Над створенням об’єкта працювали і українці, зокрема видатний конструктор Сергій Корольов.



На монеті номіналом 5 гривень з одного боку зобразили власне Землю, вона зображена у кольорі, а внизу півколом державни герб та напис "Україна". З іншого боку – супутник та напис "60-річчя запуску першого супутника Землі".



Всього таких екземплярів запустять в обіг 50 тисяч. Бажаючі можуть придбати пам'ятну монету за 43 гривні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Виготовили її з нейзильберу. Її вага 16,54 грами, діаметр 35 мм.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Нацбанк ввів в обіг монету номіналом 10 гривень, яку присвятив дорозі життя та філософії.