Концерн "Калашников" представив на форумі "Армія-2017" рушницю проти безпілотників. Електромагнітна рушниця "REX 1" призначена для знищення будь-яких безпілотних літальних апаратів, таких як мультикоптери, наземні і підводні дрони і безпілотники.

Хоча рушниця нагадує звичайний автомат, замість звичайних патронів він стріляє електромагнітними імпульсами. Принцип роботи схожий на принцип звичайного автомата: він приводиться в дію за допомогою натиснення однієї кнопки. Вага прототипу становить 4.2 кг, а автономність роботи 3 години

Система зброї досить проста: зброя глушить сигнали супутників та GPS-навігаторів в радіусі 5 кілометрів, розриваючи зв'язок між дроном і пультом управління, виводячи його з ладу.

Крім виведення з ладу безпілотників, REX 1 можна використовувати при саперних роботах, для боротьби з саморобними вибуховими пристроями, які активуються за допомогою сигналу мобільного телефону.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що вчені створили паперового "робота-хробака".