Вчені б'ють на сполох через природні катаклізми, які загрожують планеті новими глобальними катастрофами. Одразу три супервулкани нагадали про себе та перебувають на порозу виверження, що покличе за собою страшні наслідки.

Геологів непокоять вулкани, що розташовані на Американському континенті та в Італії. Зокрема надто активно себе ведуть вулкан в Єллостоунському національному парку та на горі Сент-Хелес (штат Вашингтон). Останній під час виверження в 1980 році відправив на той світ близько 60 людей, його попіл вкрив аж 11 штатів.


Єллостоунський супервулкан


Вулканологи зафіксували не один землетрус у США, що може бути передвісником біди.


Вбивча гора Сент-Хелес

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Італійський "вогняний демон" в разі виверження поховає під шаром лави близько 370 тисяч людей.

За словами спеціалістів, якщо ці вулкани почнуть "дихати вогнем", наслідки відчують всі мешканці Землі, адже виверження таких потужних гігантів неодмінно призведе до зміни клімату на Землі.



Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчені NASA вигадали, як вберегти Америку від виверження Єллостоунського супервулкана.