Війна – це, мабуть, найстрашніше, що може бути. І остання така забрала величезну кількість життів, зруйнувала неймовірну кількість міст, і знищила деякі країни. Крім величезної історії, Друга світова війна залишила і деякі досить цікаві, і навіть красиві речі. Пару років тому на плацдармі «Невський п'ятачок», який знаходиться в Росії, було виявлено справжнє кладовище зброї, яке вросло в дерева.

Зброя, яка була поглинута деревами

Більшість сторонніх тіл тут – це зброя СРСР, яке було на озброєнні країни під час Другої світової війни. Але, крім цього, є досить багато німецької. Це місце було важливим плацдармом для фашистської армії, коли велася блокада Ленінграда. Тоді тут загинуло понад 250 тисяч радянських військових, в той час, як фашистських порядку 160 тисяч.

Ось цей шолом, швидше за все, радянський. При яких обставинах він був загублений уявити складно, або страшно. Але варто припустити, що в той час, це дерево було всього лише маленьким саджанцем.

Граната. Навряд чи, звичайно, вона все ще бойова. Але стирчить з дерева досить страхітливо. Особливо, якщо звернути на врослу в теж дерево саперскую лопату. Схоже знешкодити тоді не вийшло.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Снаряд від 75мм польової гармати визирає з-під складок кори дерева.

Залишки від гвинтівки, яка була на озброєнні фашистських військ під час Другої світової, Манліхер-Каркано. І на додаток можливо частина кулемета Максим. А, можливо, і цілий, залишки якого, зникли в самому дереві.