Користувачі у Японії залишилася без доступу до інтернету. Причиною цього стала помилка Google.

Про це повідомляє Engadget. Сервери компанії випадково здійснили процедуру BGP-hijacking. Це відбувається через помилки в таблицях маршрутизації, коли провайдер пропонує IP-адреси з чужих мереж.

Через помилку компанія почала пропонувати адреси мереж японських операторів. Це призвело до того, що такі провайдери як Verizon перенаправили трафік японських провайдерів на сервери Google.

"Ми встановили невірні мережеві параметри в протоколі динамічної маршрутизації, в результаті чого виникли проблеми. Ми замінили інформацію на правильну протягом восьми хвилин", - розповів прес-секретар Google.

Незважаючи на те, що помилку виправили дуже швидко, країну охопив масовий збій. У користувачів на кілька годин зник доступ до мережі, або швидкість з'єднання була низькою. У Японії стали недоступними банківські та урядові портали, онлайн-магазини і соцмережі. Неможливо було навіть придбати квитки на транспорт.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Збій не призвів до серйозних наслідків у Японії, але місцеві правоохоронці розпочали розслідування щодо Google. Компанія вибачилась за інцидент, але так і не пояснили, що стало причиною помилки.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Google відслідковуватиме ознаки депресії у користувачів.