Українці стали ще на крок ближчими до ЄС. Хоча, скоріше українські кури - за останні три місяці ціни на це м'ясо зрівнялися з європейськими.

Про це на сторінці у Facebook повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Ще на початку року ціни в Україні були трохи нижчими, ніж у країнах Східної Європи. Але вже з літа моніторинг цін у гіпер- і супермаркетах показує, що ми підійшли до цін Польщі, Угорщини, Литви та інших країн", - написав він.

За словами Дорошенка, все це - "заслуга" уряду, який за останній рік "зробив усе", щоб поліпшити умови для великого бізнесу на споживчому ринку. І більше 50% дотацій для сільгоспвиробників отримали саме птахівники.

"Найбільший виробник курятини отримав більше 40% всіх виплачених дотацій. І це не було несподіванкою, тому що такий сценарій закладався в бюджеті 2017 року. А що ж з ціною на курятину? Вона постійно зростала протягом літа, і зараз кілограм філе коштує практично як кілограм свинини", - зазначив гендиректор.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Отже, ціна на філе в українському гіпермаркеті - 103,1 грн/кг, в естонському - 94,6 грн/кг, в польському - 96,5 грн/кг, в румунському 108,3 грн/кг, в угорському - 115, 1 грн/кг.

Ціна на грудинку в ЄС варіюється від 80 до 158 грн/кг, а в Україні ціна нижча - 74,8 грн/кг.

А ось найдешевші крильця можна знайти у Польщі - 48,2 грн/кг. Тоді як в Україні вони коштують майже на 20 гривень дорожче.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", популярний продукт зникає з раціону українців.