Російські окупанти почали застосовувати невідоме важке озброєння на Донбасі. Українські воїни відчули на собі його руйнівну дію поблизу Водяного.

Про це йдеться в сюжеті "Військового телебачення України". Українські захисники зазначають, що нове озброєння наносить значні руйнування. Артснаряди 152-міліметрового калібру від самохідної артилерії такі воронки не роблять.

Бійці АТО розповіли, що навіть при умові дуже м'якого ґрунт всі відомі зразки озброєння не залишають таких слідів. Висота воронки від обстрілу невідомою зброєю становить понад два метри, а ширина досягає чотирьох метрів.

"У цих воронках були уламки від "Градів-П". Вони використовують якийсь новий снаряд. Він не розривається при ударі об землю. Він заходить глибоко під ґрунт і, як фугас, викидає максимальну кількість землі вгору, утворюючи воронку", - розповів військовослужбовець.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він припустив, якби цей снаряд розірвався на асфальті, то його уламки розлетілися б на 150 метрів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, блогер назвав суми, які отримують російські найманці на Донбасі за вбивства українців.