Учасники боїв під Іловайськом написали звернення до українського президента Петра Порошенка, в якому висунули ряд вимог владі.

Під час траурних подій, присвячених трагедії, озвучив вимоги командир штурмової групи батальйону "Донбас" Тарас Костанчук.

"Перше: ми вимагаємо, щоб Іловайську трагедію виділили в окреме кримінальне провадження, а не розслідували, як загальне злочин російської агресії проти України", - сказав ветеран.

"Друге: закінчити це розслідування саме Иловайскої трагедії і передати в суд. В суді допитати всіх свідків, всіх учасників, починаючи з керівника Генерального штабу. Всіх, хто були причетні. І вже в суді визначити, хто винен, хто не винен, і ступінь цієї провини", - зазначив Костанчук.

"Третє: зняти звинувачення з рядових, які, не маючи чітких команд, не знаючи, що робити, але знаючи, що вже Литвин (генерал-лейтенант Петро Литвин, в 2014 році командувач сектором "Д") залишив свої позиції ... теж залишили масово свої позиції", - зажадав солдатів. Він зазначив, що не можуть бути винні солдати, які залишають свої позиції, при цьому командири невинні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, потрібно розслідувати дії командирів, які планували операцію, які знали про вторгнення Росії, але не відправили військову техніку з київського параду на Донбас. Крім того, не судити солдатів, які залишили позиції після втечі командирів.

"Четверта вимога. Офіційно, на державному рівні визнати день 29 серпня Днем пам'яті всіх загиблих в АТО і в Иловайской трагедії зокрема", - сказав ветеран АТО.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під час виходу солдатів з Іловайського котла один з військовослужбовців знайшов Біблію.