Народний депутат, один з лідерів кримських татар Мустафа Джемілєв, виступаючи перед делегатами та гостями II Всесвітнього Конгресу кримських татар в Анкарі, заявив, що на анексію Криму президент Росії Володимир Путін зважився після грузинських подій і війни 2008 року.

Про це повідомляє "Агентство Кримські новини".

"Тим не менш, напад Росії на Грузію у серпні 2008 року з подальшою окупацією частини її території і створення на окупованих територіях проросійських маріонеткових "держав" повинні були серйозно насторожити світове співтовариство і спонукати уряди провідних країн світу вжити ефективних заходів з приборкання агресора. Але, на жаль, ніяких серйозних заходів не було прийнято і, безсумнівно, це надихнуло агресора на нові авантюри", - заявив Джемілєв.

Читайте також: Порошенко готує статус національно-територіальної автономії для Криму

Лідер кримських татар також зазначив, що повалення режиму екс-президента Віктора Януковича у січні минулого року, яке сталося після розстрілу "беркутівцями" сотні і поранення кількох тисяч патріотів, створення нового демократичного уряду в Києві надало кримським татарам великі надії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Але, як відомо, наприкінці лютого почалося вторгнення на територію Криму російських військ", - додав депутат.

Нагадаємо, до учасників Всесвітнього конгресу кримських татар, який відбувається 1-2 серпня, звернеться також міністр закордонних справ України Павло Клімкін.