У Туреччині зловили студента юридичного факультету з Дагестану, який намагався перейди кордон із Сирією і прилучитися до "Ісламської держави", завдяки його помилці в повідомленні.

Його відразу ж передали батькам, пише турецьке видання Hurriyet в суботу, 1 серпня.

У матеріалі йдеться, що батьки молодої людини запідозрили недобре, коли той написав, що відпочиває в готелі в Анкарі, який знаходиться на відстані двох кілометрів від моря. Насправді, турецька столиця знаходиться далеко від узбережжя.

Після цього батьки почали хвилюватися і терміново виїхали до Туреччини. Турецькі військові змогли швидко провести операцію з його пошуку. 31 липня його передали батькам в турецькому місті Трабзон.

Читайте також: Дві тисячі росіян приєднались до "Ісламської держави"

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Молодий чоловік, як розповів виданню його батько, почав активно ходити в мечеть півроку тому. Родині він часто говорив, що необхідно підтримати джихад і почати воювати на боці "Ісламської держави".

Він вирішив відправитися відпочити в Туреччину. У Стамбулі його зустріли вербувальники "Ісламської держави", вони привезли його в притулок в місті, де він залишався три дні. Після цього він збирався перетнути кордон з Сирією, щоб приєднатися до ІД.

"Ісламська держава" контролює істотні території в Сирії та Іраку. Угрупування вважається терористичною організацією, її діяльність заборонена в багатьох країнах, і проти бойовиків ІД проводять військову операцію коаліція на чолі зі США.