Місто Севастополь, у якому під час горезвісного референдуму 2014 року найбільша кількість людей по всьому Криму проголосували за приєднання до Росії, у повній мірі відчув на собі "каміння з неба", і ситуація лише погіршується.

Як відомо, згідно з новим генпланом міста, чимало помешкань потрапляють під знесення, що дуже не подобається місцевим жителям. Тепер от розпрощатися з житлом доведеться наглядачам Херсонеського маяка, розташованого в Гагаринському районі Севастополя, та членам їх родин. А це – 130 осіб, у тому числі 20 дітей, пише Кримський Бандерівець. Відповідні повідомлення люди вже почали отримувати.

У свою чергу місцевий блогер Юрій Югансон у своєму ЖЖ не перестає дивувати стому, що нині діється.

"Я не знаю, що відбувається в Севастополі останнім часом. У мене створюється враження, що жителів перевіряють на міцність і лояльність. Я не буду лояльним, запевняю вас!" - заявив він.

За його інформацією, залишити відомче житло людей зобов’язали до 15 вересня, а землю планують передати ЧФ РФ.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нині на території поряд з Херсонеським маяком знаходяться шість двоповерхових будинків для працівників, котельня, водоочисна станція та інші службові будівлі. Люди спорудили тут дитячі майданчики й упорядкували територію. І якщо при СРСРС та при Україні на місцевість ніхто не претендував, Міноборони Росії через три роки окупації Криму вирішило прихопити цей шматок для власних потреб.

У коментарях місцеві обурюються тим, що відбуваються, і цікавляться, як можна захистити власні права. Проте один з користувачів нагадав їм, що Володимир Путін наділив Федеральну службу безпеки Росії, а згодом МО та ФСО правом вилучати земельні ділянки і нерухомість для державних потреб.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", візит Путіна до одного з освітніх центрів Севастополя висміяли у мережі.