Проросійський очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов видав населенню півострова чергову порцію обіцянок у стилі Остапа Бендера.

Вітаючи виноградарів і виноробів республіки з професійним святом, він відрапортував про стан галузі в регіоні та навіть відзначив прогрес. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, нині в Криму працюють 26 виноробних підприємств і 67 виробників винограду.

"З кожним роком збільшуються площі нових виноградників. У 2016 році закладено близько 560 гектарів, за перше півріччя поточного року - понад 670 га. До 2020 року планується закласти 1,5 тисячі гектарів сонячної ягоди. І хоча до рекордів радянського часу нам поки ще далеко, наш півострів поступово повертає собі колишню славу", - повідомив він.

Аксьонов також пообіцяв державну підтримку галузі, повідомивши, що відповідний законопроект уже внесений у Держдуму РФ.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У свою чергу місцеве населення скептично поставилося до таких пафосних заяв, пригадавши, що "перша особа" півострова вже чимало їм наобіцяла. Крім того, на світовому ринку до кримських вин нині ставляться з перестрогою, пам’ятаючи про санкції, а під час виставки у Вероні у квітні цього року поліція заарештувала продукцію виноградарів півострова.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", російські чиновники вирішили покращити демографічну ситуацію в Криму, відправивши туди сотні тисяч російських переселенців.