У Дагестані ліквідували двох офіцерів кримської "Альфи", які свого часу зрадили Україну.

Про це на сторінці у Facebook повідомив військовий експерт Юрій Бутусов.

Сталося це два дні тому, коли на околиці Хасав'юрту група місцевих партизанів атакувала підрозділ спецназу ФСБ РФ. Згодом з'явилася інформація про кількох силовиків, яких знищили на місці.

"90% складу кримських підрозділів СБУ перейшла на бік російських окупантів. Але ті їхні колишні товариші по службі, які зберегли вірність української присяги, продовжують цікавитися діяльністю ворога в Криму", - підкреслив Бутусов.

За словами експерта, на території України їх оголосили в розшук за дезертирство. Мова йде про підполковника Олександра Байбутлова та підполковника Дениса Ракицького, обидва родом із Севастополя, випускники місцевого військово-морського інституту імені Нахімова.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Три роки тому служили у складі СБУ, Ракицький очолював окрему группу у відділі, а Байбутлов працював там на посаді головного спеціаліста. Навесні того ж року вони перейшли на бік ворога, а у 2016-му отримали так звані медалі "За повернення Криму" від російських окупантів.

Більш того, вони брали участь у "каральних операціях" на території Чечні та Дагестану, під час однієї з них їх і ліквідували.

"Так, а звідки стала відома інформація? А вас тут усіх в нашій контррозвідці не забувають ті, хто залишається вірним військовій присязі", - підсумував Бутусов.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Криму взялися за українців-зрадників.