Майкл Джексон став легендою ще за життя. А все завдяки його неймовірним пісням, які тоді слухали практично всі. Знайти людину, яка не чула про цього легендарного співака практично неможливо. Звичайно, на жаль, не тільки завдяки творчості Майкла Джексона, а і його хворобі і кільком гучним скандалам. Але, незважаючи на все це, після смерті його всі пам'ятають, як легенду поп музики, а його кліпи вважаються класикою і еталоном. Тому ми вирішили описати для вас кращі кліпи Майкла Джексона.

«Thriller»
Альбом з такою ж назвою став одним з найуспішніших за всю історію. А сам кліп в той час став неймовірно популярним. Танець, який виконує Майкл Джексон в цьому кліпі, наскільки часто намагалися повторити, що деякі навіть стали забувати про легендарну місячною ходу. І, до речі, саме завдяки альбому «Thriller» Майкл Джексон став першим чорношкірим співаком, який регулярно з'являвся в чатах MTV.


«Billie Jean»
Прем'єра кліпу відбулася 2 березня 1982 року. І практично відразу ж став одним з найпопулярніших. Знімав кліп, до речі, режисер Стів Беррон. Співак найняв його, щоб зняти цілу испорю, про те, як його переслідують папараці, поки той іде в готельний номер. Там він лягає в ліжко до тієї самої Біллі Джин. А коли черговий журналіст робить компрометуюче фото, співак зникає, а невдалого фотографа забирає поліція.

«Black or White»
А цей кліп вважається одним з найбільш спірних в історії. Він присвячений темі расизму, яка тоді дуже голосно обговорювалася. За сюжетом дитина дуже голосно слухає музику біля крісла свого батька, і той відправляється в Африку, де Майкл Джексон прогулюється по місту, танцює і спілкується з людьми різної національності. Але кліп «Black or White» піддали цензурі, і вирізали кілька сцен: у повній версії відео Майкл виконував знаменитий рух, хапаючи себе за промежину, так само зникла сцена, де Майкл б'є скло з расистськими написами.