У Римі під час археологічних розкопок виявили два невеликих саркофага, вік яких становить 1800 років.



Судячи з вигляду і розмірів, в них були поховані діти. Причому діти з дуже заможної сім'ї, якщо дивитися на оздоблення гробниць: зроблені з мармуру і прикрашені багатими рельєфними візерунками, які зображують двох херувимів. Ангели тримають медальйон, але розгледіти його не вдасться: під тиском часу він зберігся вкрай погано. Велика удача, якщо фахівці зможуть відновити зображення. Про це пише The History Blog.




На одній зі сторін гробниць археологи виявили виліплених римських богів - Психею і Амура. Також вчені розповіли, що всередині саркофагів було чимало предметів розкоші, що ще раз доводить заможність сімей, що поховали дітей.



Результати попереднього аналізу свідчать про те, що гробниці виготовили не пізніше 3 століття нашої ери, хоча різьблення на одній із трун вказує на те, що його могли зробити і в 2-му столітті. Що поки гадати, тільки лабораторні експертизи дозволять визначити точну дату.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що мисливці за скарбами виявили стародавню недобудовану столицю Японії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще