Літо – дивовижна пора для всіх учнів. Цілих три місяці вони займаються чим хочуть: гуляють скільки хочеться, дивлячись телевізор і сидять за комп'ютером до пізньої ночі, ті, хто постарше, ходить на концерти і вечірки, і звичайно ж, після цього сплять по пів дня. А ось з 1 вересня для них все круто зміниться: доведеться не тільки ходити до школи і робити домашнє завдання, але і рано прокидатися і дотримуватися певного режиму. І, звичайно ж, після таких тривалих канікул, це дуже велике навантаження. Тому ми вирішили розповісти вам, як підготувати дитину до школу після літніх канікул.

Як підготувати дитину до школи

Медики кажуть, що почати готувати дитину до школи потрібно за кілька тижнів до вересня. Варто виконувати звичайні ранкові та вечірні справи, але все це робити за розкладом. Починати можна з того, що дитина має застелити постіль, вмитися і почистити зуби. А ввечері робити приблизно теж саме. Головне – це розклад і повторення. Так само, тут вам допоможуть будь-які заохочення.

Таож потрібно звернути увагу на те, що у дитини буде достатньо складний процес адаптації. І в цьому їй потрібно допомогти: купити всі потрібні зошити, ручки, книги. І привчіть дитину правильно збиратися в школу.

Гастроентерологи кажуть, що правильне харчування чи не найважливіше під час навчання. З ранку дитину потрібно годувати досить калорійною їжею, щоб під час школи, до обіду вона не відчувала голод, і це не відволікало її.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Якщо у вас маленька дитина, і у неї проблеми з комунікацією з іншими, то потрібно просто поговорити з ним про це. Тут може допомогти звичайна історія з вашого досвіду, чи щось подібне. Так само психологи кажуть, що вислухати дитину – це теж дуже важливо. Тому вмійте не тільки говорити, але й слухати.